DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen
Header afbeelding Slimme Zorg Estafette 2023

Activiteit aanmelden

Wil je zelf een activiteit verzorgen? Dan kan je deze aanmelden via het formulier.

Activiteit aanmelden

Activiteiten bezoeken

Je registreert je eenmalig voor het activiteitenplatform van de Slimme Zorg Estafette. Daarna kan je je specifiek aanmelden voor activiteiten via de knop aanmelden bij de activiteit.

Activiteiten bezoeken

Inloggen

Heb je je al eenmalig geregistreerd voor het activiteitenplatform van de Slimme Zorg Estafette? Dan kan je hier inloggen. Na inloggen kan je je specifiek aanmelden voor activiteiten.

Inloggen

Software as a Medical Device: van onderzoek en in huis ontwikkeling tot brede implementatie onder de nieuwe Medical Device Regulation

Afbeelding bij sessie Software as a Medical Device: van onderzoek en in huis ontwikkeling tot brede implementatie onder de nieuwe Medical Device Regulation

Je dient ingelogd te zijn om je aan te melden voor een sessie.

Omschrijving

In toenemende mate worden er handige algoritmes gemaakt die klinisch relevant zijn en ons in de zorg kunnen ondersteunen. Maar hoe zit dat eigenlijk met het in huis ontwikkelen van algoritmes of andere digitale tools? Mogen we die zondermeer onderzoeken en inzetten of komt daar toch veel meer bij kijken dan je lief is? Om bewustwording hierover te vergroten nemen we je tijdens dit event mee aan de hand van een praktijkvoorbeeld, de relevante juridische kaders en laten we de ervaringsdeskundigen aan het woord!

โ€ข ๐ˆ๐ง๐ญ๐ซ๐จ๐๐ฎ๐œ๐ญ๐ข๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐š ๐ž๐ง ๐š๐š๐ง๐ ๐ž๐ฌ๐ฅ๐จ๐ญ๐ž๐ง ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ ๐๐จ๐จ๐ซ ๐๐š๐ซ๐ญ ๐’๐œ๐ก๐ž๐ž๐ซ๐๐ž๐ซ, business developer verbonden aan UMCG's Innovatiecentrum en Data Science Center in Health (DASH).

โ€ข '๐€๐ˆ ๐‘๐ž๐ฌ๐ž๐š๐ซ๐œ๐ก ๐ž๐ง ๐๐ž ๐ฎ๐ข๐ญ๐๐š๐ ๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง ๐จ๐ฆ ๐ก๐ž๐ญ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐๐ž ๐ค๐ฅ๐ข๐ง๐ข๐ž๐ค ๐ญ๐ž ๐›๐ซ๐ž๐ง๐ ๐ž๐ง' ๐๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž๐ญ๐ž๐ซ ๐ฏ๐š๐ง ๐Ž๐จ๐ข๐ฃ๐ž๐ง. Peter is een informaticus die zich al decennia bezig houdt met het toepassen van technologie in de medische beeldvorming. Vanuit zijn activiteiten als Associate Professor bij de afdeling Radiotherapie van het UMCG draagt hij bij aan het opzetten van een platform voor adaptieve radiotherapie waarbij data science een centrale rol speelt. Hij is expert op het gebied van machine learning (ML) en geeft binnen DASH leiding aan het Machine Learning Lab.

โ€ข '๐„๐ž๐ง ๐ข๐ง๐ญ๐ซ๐จ๐๐ฎ๐œ๐ญ๐ข๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐š๐๐ž๐ซ๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐Œ๐ž๐๐ข๐œ๐š๐ฅ ๐ƒ๐ž๐ฏ๐ข๐œ๐ž ๐‘๐ž๐ ๐ฎ๐ฅ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง (๐Œ๐ƒ๐‘) ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐›๐ข๐ฃ๐ณ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ ๐š๐š๐ง๐๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฌ๐จ๐Ÿ๐ญ๐ฐ๐š๐ซ๐ž ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ฆ๐ž๐๐ข๐ฌ๐œ๐ก ๐ก๐ฎ๐ฅ๐ฉ๐ฆ๐ข๐๐๐ž๐ฅ' ๐๐จ๐จ๐ซ ๐ˆ๐ฅ๐จ๐ง๐š ๐๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ซ & ๐–๐จ๐ฎ๐ญ๐ž๐ซ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐ž๐ค. Ilona heeft een achtergrond in biomedical engineering en heeft jarenlang als ter zake deskundige medische hulpmiddelen gewerkt. Recent is zij overgestapt naar het Innovatiecentrum van het UMCG om daar als adviseur bij te dragen aan succesvolle implementatie van innovaties. Wouter van Beek is advocaat en gastdocent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde ITRecht en schreef zijn master thesis over de impact van de Medical Device Regulation op gezondheidsapps. Hij heeft daarna als advocaat bij advocatenkantoor Hogan Lovells International LLP veel ervaring opgedaan in het adviseren van bedrijven binnen dit domein. Wouter heeft kortgeleden zijn eigen advocatenkantoor genaamd WvB Advocatuur opgericht dat zich specialiseert in Europees en Nederlands recht met betrekking tot medische hulpmiddelen.

โ€ข ๐“๐ฐ๐ž๐ž ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐›๐ž๐ž๐ฅ๐๐ž๐ง:
- '๐•๐š๐ฅ๐ข๐๐š๐ญ๐ข๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ฌ๐จ๐Ÿ๐ญ๐ฐ๐š๐ซ๐ž๐ญ๐จ๐จ๐ฅ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ข๐ฃ๐ค' ๐๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž๐ญ๐ž๐ซ ๐•๐จ๐ง๐œ๐ค. Peter is ICT coรถrdinator van de afdeling Radiotherapie van het UMCG. In deze hoedanigheid krijgt Peter met regelmaat onderzoekers en clinici aan de deur met implementatie vraagstukken rondom de inzet van digitale technologie.
- '๐‡๐ž๐ญ ๐จ๐ฉ๐ณ๐ž๐ญ๐ญ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ ๐ž๐œ๐ž๐ซ๐ญ๐ข๐Ÿ๐ข๐œ๐ž๐ž๐ซ๐ ๐ฉ๐ฅ๐š๐ญ๐Ÿ๐จ๐ซ๐ฆ ๐จ๐ฆ ๐ฌ๐ง๐ž๐ฅ(๐ฅ๐ž๐ซ) ๐›๐ž๐ฌ๐ฅ๐ข๐ฌ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฎ๐ง๐ข๐ง๐  ๐ง๐š๐š๐ซ ๐๐ž ๐ค๐ฅ๐ข๐ง๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ข๐ฃ๐ค ๐ญ๐ž ๐ค๐ซ๐ข๐ฃ๐ ๐ž๐ง' ๐๐จ๐จ๐ซ ๐‘๐ข๐œ๐ค ๐๐ฅ๐ž๐ข๐ฃ๐ก๐ฎ๐ข๐ฌ. Rick is internist-allergoloog/immunoloog bij het UMCG met een bijzondere interesse voor digitale toepassingen in de klinische context. Vanuit zijn wens om technologie in de dagelijkse klinische praktijk in te zetten heeft hij het softwarebedrijf Evidencio mede-opgericht. Evidencio heeft een ISO-13485 gecertificeerd platform ontwikkeld voor schaalbare implementatie van beslis-ondersteunende algoritmes in lijn met Europese wet- en regelgeving (MDR).

โ€ข '๐–๐š๐ญ ๐ข๐ฌ ๐๐ž ๐ซ๐จ๐ฅ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฃ๐ฎ๐ซ๐ข๐๐ข๐ฌ๐œ๐ก ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ณ๐จ๐ž๐ค ๐ž๐ง ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ฐ๐ข๐ฃ๐ฌ ๐›๐ข๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐๐จ๐ฆ๐ž๐ข๐ง?' ๐๐จ๐จ๐ซ ๐€๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐Š๐ฅ๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง๐›๐ž๐ซ๐ . Aline is hoogleraar IT-Recht met ruim twintig jaar ervaring in het veld. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op het gebruik van persoonsgegevens door verschillende partijen. Verder is zij coรถrdinator van de IT-recht bachelor en master van de Rijksuniversiteit Groningen.

โ€ข ๐ˆ๐ง๐ญ๐ซ๐จ๐๐ฎ๐œ๐ญ๐ข๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฃ๐ž๐œ๐ญ ๐ซ๐จ๐ง๐๐จ๐ฆ โ€œ๐ข๐ง ๐ก๐ฎ๐ข๐ฌ ๐จ๐ง๐ญ๐ฐ๐ข๐ค๐ค๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐ฆ๐ž๐๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐ก๐ฎ๐ฅ๐ฉ๐ฆ๐ข๐๐๐ž๐ฅ๐ž๐ง' ๐๐จ๐จ๐ซ ๐’๐ฒ๐›๐ซ๐ž๐ง ๐๐ซ๐จ๐ž๐ค๐ฌ๐ฆ๐š, master student IT-Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

โ€ข Afsluiting en netwerkborrel

Thema(s)

Anders werken
Digi- en gezondheidsvaardigheden
(Hulp bij) implementatie en opschaling

Domein(en)

Ziekenhuis

Organisatie(s)

UMCG
dHealth
Data Science Center in Health (DASH)

Locatie

Rode zaal, UMCG

Wanneer

donderdag 23 februari 2023 van 14:30 tot 17:00 uur


naar
boven

Chats